T 077 – 32 17 868

Eten of gegeten worden…

Ruim 1.900 insectensoorten worden wereldwijd gegeten, waaronder sprinkhanen, krekels, rupsen, kevers, kakkerlakken, mieren, bijen, wespen, termieten, vlinders en motten. De volwassen insecten zijn eetbaar, maar ook de larven of de poppen.

Ze bevatten vergelijkbare voedingstoffen als vlees. Je kunt ze gekookt, gebakken, geroosterd of gefrituurd eten. De smaak lijkt een beetje op noten. In sommige Nederlandse groothandels en supermarkten zijn producten met insecten te krijgen. 

De insecten die in ons land worden aangeboden zijn meestal sprinkhanen, meelwormen en kevers. Die zijn veilig om te eten mits je poten en vleugels verwijdert en ze niet rauw eet.

WIJ HEBBEN ZE OOK GEPROEFD! HOE WE DAT HEBBEN GEDAAN?

1. Neem een pannetje en doe daar een laagje water van ongeveer 2 cm in. Zet een vuurvast kommetje of glazen bakje in het pannetje.
2. Breek de chocolade in stukjes en doe dat in het vuurvaste kommetje.
3. Verwarm het water zachtjes, maar laat het niet koken. Roer de chocolade totdat het helemaal gesmolten is.
4. Strooi de insecten in de chocola en roer het voorzichtig om. Giet het mengsel in een muffinvorm of bakplaat en laat alles goed afkoelen! Haal de lekkere brokjes uit de vorm, snijd of breek het daarna in stukjes.

EET SMAKELIJK!

Bron & meer informatie? Klik hier voor de info en hier voor het recept!