T 077 – 32 17 868

In geuren & kleuren…

En dan staan er BLOEMEN op de Groene Agenda – BLOEMEN in geuren & kleuren…… – en dat terwijl narcissen door de kou de kop laten hangen, knopjes bijna terugkruipen ‘in hun holletje’ en er nog weinig verschillende kleuren te bekennen zijn in de natuur…

Maar niet getreurd…. – vandaag in ieder geval geen sneeuw en ’s middags zelfs een voorzichtig zonnetje dat door de bewolking piept…

Met de dikke jassen aan eerst een rondje buiten in de kring bij de vuurplaats van het voedselbos – samen op ontdekkingstocht ‘in’ een narcis. Blaadjes, kleuren, draadjes (meeldraden), een stamper, bestuiving…. – er komt van alles voorbij.

Daarna gauw naar binnen… Aan de slag met GEUREN? Dan kruiden verkruimelen en zeep maken – samen leren wat je dan dus juist wél en niet moet doen… – goed mengen, in de vormpjes doen en dan hup, in de diepvries. Met als resultaat: prachtige, eigengemaakte kruidenzeepjes!

Aan de slag met de KLEUREN? Dan een bloem knutselen! Mét een drupje geurende olie erop…. – doe je ogen dicht, ruik aan de bloem en waan je, ondanks de kou buiten, ‘in een zomerse bloementuin….’!

Klik hier voor meer informatie & DOE-ideeën over bloemen!