T 077 – 32 17 868

Terugkomdag 1 – Voedselbos

Onder een lekker voorjaarszonnetje, zeker in de ochtend, hebben we samen met Louise een aantal activiteiten gedaan die passen bij het Voedselbos.

We zijn gestart met ‘taarten bakken van klei‘ – de aarde is jarig en wij vieren feest….! Klei kneden tot de juiste taartvorm om daarna uit de mand met natuurlijke versieringen te kiezen wat je mooi vindt… Kaarsje erin, voorzichtig aansteken en zingen maar: Lang zal ze leven, lang zal ze leven….. Hieperdepiep Hoera!

We hebben geen taart gegeten maar zijn samen op zoek gegaan naar een andere traktatie, in een mandje in een boom. In een boom…? Waar moet je beginnen met zoeken….? Toch gevonden en met wat samenwerking en teamwork het mandje ontdekt, uit de boom naar beneden gehaald, de paaseitjes verdeeld en lekker gesmuld….!

Als afsluiting hebben we zaadjes van een zonnebloem gepoot – ieder die dat wilde kon een eigen potje met zaadje meenemen naar de klas. Elke klas kreeg een pot met een aardpeer mee…. Om in de komende weken het verschil te kunnen ontdekken tussen groeien uit een zaadje of groeien uit een knol.

Tot de volgende Voedselbos – dag!