T 077 – 32 17 868

Van HAZELNOOT tot heerlijke NOTENPASTA!

Groot fruit, noten en paddestoelen uit het voedselbos – niet alleen mensen kunnen ze eten, ze zijn ook waardevol voor de dieren.
Vandaag stonden NOTEN uit het voedselbos centraal.
Ruiken, voelen en proeven – wat proef je, welke noot denk je dat het is…?
Is het een noot uit het voedselbos, is het een noot die hier groeit, heb je ‘m weleens gezien…?
Wat kun je van de noten maken, wat vind je lekker, eet je weleens zoiets…?

En dan: heerlijke NOTENPASTA maken!
Doe een handjevol van verschillende noten in de vijzel.
Met de stamper wrijf je de noten fijn en krijg je een pasta. De pasta wordt iets dikker en steviger dan de gemiddelde pindakaas.
Als het goed is wordt hij door de oliën die in de noten zitten vanzelf smeuïg en smeerbaar – voeg wat zonnebloem- of notenolie toe.
Voeg eventueel wat zout toe, of een snufje honing – voor de smaak!
Smeer een cracker of een rijstwafel met de notenpasta en…. SMULLEN MAAR!

(TIP: ook lekker met een topping van banaan, aardbeien, komkommer of alle soorten kiemgroente met plakjes tomaat – op een bruine boterham!)